Coronaproof kijkje bij interessante leveranciers van hoveniersproducten

Beursstands zijn te klein om alle machines of producten te tonen. Als je langsgaat bij het bedrijf, zie je echt alles en kun je er de tijd voor nemen. Tijdens de Open Deur Dagen ben je overal welkom en kun je op één dag doelgericht een rondje door Nederland maken.

Coronaproof kijkje bij interessante leveranciers van hoveniersproducten

Het is nog even afwachten of Hardenberg doorgaat, maar met de aangescherpte coronamaatregelen lijkt het onwaarschijnlijk. De behoefte aan live ontmoetingen blijft echter onverminderd groot. De Open Deur Dagen op 5 en 6 februari 2021 spelen daarop in. Hier presenteren diverse leveranciers van tuinmaterialen en tuinmachines hun complete assortiment, aanbiedingen en de laatste nieuwtjes.

Auteur: Willemijn van Iersel

17 november 2020

Open Deur Dagen
De een na de andere beurs sneuvelt onder de druk van de coronamaatregelen. Een alternatief voor het ontmoeten van interessante leveranciers zijn de Open Deur Dagen in februari 2021.

Verschillende exposanten openen hun deuren op eigen terrein, waardoor je als bezoeker echt een 'kijkje in de keuken' kunt nemen. De exposanten kunnen deze dagen geheel naar eigen voorkeur inrichten, met inachtneming van de dan geldende coronamaatregelen. Kortom: het gaat niet om grote beurshallen propvol bezoekers, maar om veilige en kleinschalige bedrijfsbezoeken. Marco van der Salm van Grind Split Discounter, organisator van de dagen: 'Veel hoveniers gunnen zichzelf niet de tijd om zich vrijblijvend goed te oriënteren op nieuwe machines en producten. Terwijl dat juist veel kan opleveren voor hun bedrijf. Op beurzen zijn bezoekjes altijd kort en snel. Daarbij zijn beursstands te klein om alle machines of producten te tonen, laat staan dat je ze ter plekke even kunt uitproberen.

Als je langsgaat bij het bedrijf, zie je echt alles en kun je er de tijd voor nemen. Tijdens de Open Deur Dagen ben je overal welkom en kun je op één dag doelgericht een rondje door Nederland maken.'


Wat kunnen hoveniers en groenvoorzieners deze dagen verwachten?
• De deelname is gratis. Het is dus een laagdrempelige manier om in contact te komen met potentiële nieuwe relaties.
• Bezoekers komen langs bij de deelnemende bedrijven op locatie. Hierdoor zien zij direct hoe het eraan toegaat in de praktijk.
• Bezoekers kunnen demonstraties bijwonen en meedoen aan workshops en rondleidingen van de door hen geselecteerde bedrijven.
• Ook op het gebied van social media komen ervaringen, tips en voorbeelden aan de orde; denk aan een noviteiten- en aanbiedingenrubriek op de website.
• Bezoekers kunnen op de website een kaart vinden voor een efficiënt reisschema langs de deelnemende bedrijven.
• Bezoekers kunnen profiteren van diverse mooie beursaanbiedingen.
• Bezoekers kunnen collega´s uit hetzelfde vakgebied ontmoeten, waardoor hun kennis over de producten wordt verbreed.

'Bezoekers zijn ook welkom om op eigen houtje het magazijn te verkennen en alle producten te bekijken en vast te houden'

Deelnemers
Vakblad De Hovenier belde met Adezz, Donar Groen en Grind Split Discounter over hun deelname aan de Open Deur Dagen. Wat laten zij zien? Adezz laat weten het nieuwe distributiecentrum en hoofdkantoor voor Europa, met een totale oppervlakte van 24.000 m2, te laten zien, en daarnaast alle nieuwe items voor het seizoen 2021-2022. Zo is er de mooiste trendy tuininrichting, speciaal voor de hovenier, en zijn er drie nieuwe showrooms, gevuld met de merken Adezz, Forno, One To Sit, Dipott en Furns.
Ralph van der Hulst van Donar Groen laat weten: 'Wij vinden het altijd leuk om mensen ons bedrijf te laten zien. En er is bij ons ook veel te zien voor de vakman. Onze voorraad leent zich uitstekend voor een leuke rondleiding voor jong en oud. Bezoekers zijn ook welkom om op eigen houtje het magazijn te verkennen en alle producten te bekijken en vast te houden. Bij ons staat de koffie klaar!'
Grind Split Discounter laat onder andere zwaar belastbare grindplaten zien, de gemakkelijk te plaatsen randbegrenzing Straightcurve en een nieuwe biologische groene-aanslagverwijderaar op basis van enzymen.